Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» закликала Інтерпол перевіряти подання на українських опозиціонерів


Об’єднана опозиція «Батьківщина» звернулася в п’ятницю до Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерполу) з проханням ретельно перевіряти та аналізувати всі подання українських правоохоронців, які стосуються опозиційних політичних діячів та, як вважає опозиція, мають замовний характер.

«Батьківщина» у своїй заяві також висловила переконання, що італійське правосуддя врахує всі політичні, на її думку, обставини арешту колишнього кандидата на виборах народних депутатів минулого року Віктора Романюка, який був конкурентом представниці Партії регіонів Тетяни Засухи, та при вирішенні його справи ухвалить справедливе рішення.

Як вважає «Батьківщина», це свідчить, що «влада розпочала превентивну «зачистку» на п’яти виборчих округах» до виборів народних депутатів, де, як стверджує опозиція, перемогли її представники, але де вони, на її думку, всупереч вимогам законодавства так і не були оголошені переможцями виборів.

У заяві мовиться, що Романюка арештували сьогодні вранці в Італії за поданням українських правоохоронців.

У п’ятницю в Міністерстві внутрішніх справ заявили, що не мають офіційного підтвердження інформації про затримання Романюка в Мілані в Італії, але запит про це вже направили до італійських правоохоронних органів. В МВС нагадали, що проти Романюка минулого місяця відкрили кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу про привласнення чужого майна в особливо великих розмірах.

Інтернет-видання «Українська правда» повідомляло в п’ятницю, що Романюка, який переховується в Європі від переслідування, арештували в Італії.

Раніше повідомляли, що Романюк змушений був виїхати за кордон через тиск на нього і його підприємство ТОВ «Мако». Підприємство займається науковою діяльністю в галузі фармацевтики і розташоване у Львові. Його директора намагаються притягнути до кримінальної відповідальності. На сьогодні вже відкрито чотири кримінальні провадження.

4 листопада ОВК № 94 оголосила переможцем виборів кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху. В Об’єднаній опозиції «Батьківщина» заявили про фальсифікації, підкресливши, що «ОВК № 94 на порушення усіх процедур, без обговорення і навіть голосування склала підсумковий протокол, у який вписала перемогу Засухи, хоча на цьому окрузі з відривом у майже 10 тисяч голосів переміг представник «Батьківщини» Віктор Романюк». За даними опозиції, також того дня члени ОВК № 94 «без проведення розгляду, без ухвалення скарг, без голосування визнали недійсним голосування в 27 ділянках округу, таким чином просто скасувавши волевиявлення близько 30 тисяч жителів області». Пізніше у ЦВК визнали недійсними результати волевиявлення у п’яти одномандатних округах, серед яких округ № 94 в Обухові. Романюк подав позов у Європейський суд із прав людини.
XS
SM
MD
LG