Доступність посилання

ТОП новини

На довиборах до парламенту Криму перемагають регіонали


На довиборах до Верховної Ради Криму в двох мажоритарних округах замість вибулих депутатів перемагають висуванці Партії регіонів. Про це повідомили територіальні виборчі комісії.

В окрузі №11 з центром у Красноперекопську, за попередніми даними, вибори виграв регіонал Владислав Шмельков, який очолює правління Кримського содового заводу. За нього голосували понад 80% тих, хто прийшов на вибори за явки менше 40%. Найближчий конкурент переможця комуніст Павло Синяков набрав лише 6,5% голосів, а висуванець «Руської єдності» Костянтин Михайлов – трохи більше 2%.

Вибори в цьому окрузі проводилися, оскільки обраний тут 2010 року Сергій Куницин став народним депутатом України.

В окрузі №50 (Чорноморський район) лідирує представниця Партії регіонів, глава районної державної адміністрації Світлана Лужецька – 55% голосів за явки 42%. Друге і третє місця посідають Сергій Желев (партія «Україна – вперед!») й Олег Соломахін (КПУ), у них, відповідно 13% і 12% голосів виборців.

Представники Кримського відділення Комітету виборців України заявляють, що зафіксували організований підвіз на виборчі дільниці із цехів Кримського содового заводу в окрузі №11, хоча відзначили, що голосування загалом проходило тут без серйозних порушень.

Водночас, за підсумками виборів в окрузі №50 голова Кримського відділення КВУ Андрій Крисько заявив, що результати голосування в Чорноморському під час проміжних виборів депутата Верховної Ради викликають сумніви у зв’язку з непрозорістю процедури підрахунку голосів у територіальній виборчій комісії. За його словами, колова тервиборчкому необґрунтовано відмовилася пустити на засідання представника КВУ.

Андрій Крисько також відзначив велику кількість правоохоронців, які перебували у приміщенні виборчої комісії і довкола нього, що «перевищувало всі зрозумілі норми».

Довибори в окрузі №50 проводилися, оскільки обраний тут 2010 року Григорій Груба став народним депутатом України.
XS
SM
MD
LG