Доступність посилання

ТОП новини

Україна для членства в Митному союзі має вийти з СОТ – Азаров


Микола Азаров
Микола Азаров
Для членства України в Митному союзi потрiбен її вихiд iз Свiтової органiзацiї торгiвлi або перегляд угод iз СОТ у рамках зобов’язань щодо Митного союзу, заявляє прем’єр України Микола Азаров.

«Україна як незалежна держава має цiлу низку мiжнародних угод. Вона ранiше за Росiю вступила до Свiтової органiзацiї торгiвлi. Перед нами стоїть питання дуже просте: або ми виходимо з СОТ i приєднуємося до Митного союзу, або ми маємо переглядати нашi угоди щодо СОТ у рамках наших зобов’язань стосовно Митного союзу. Все це надзвичайно складно й малопродуктивно», – сказав вiн в iнтерв’ю росiйському телеканалу «Мир», показаному в недiлю ввечерi.

За словами прем’єра, на першому етапi Україна стане спостерiгачем при Митному союзі i поступово адаптуватиметься до нового формату спiвпрацi з країнами союзу.

Раніше Азаров заявив, що Україна домовляється з Митним союзом про статус спостерігача. За його словами, така співпраця дозволить запобігти ухваленню членами цього об’єднання дискримінаційних для України рішень. Експерти звертають увагу, що на такий статус Києва може не погодитися Росія, яка наполягає на членстві України у Митному союзі.
XS
SM
MD
LG