Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола


У понеділок, у день 14-ї річниці загибелі В’ячеслава Чорновола, поминальне віче відбулося в центрі Івано-Франківська, на перетині вулиць його імені та Січових Стрільців, біля пам’ятника відомому українському політикові.

У вічі взяли участь представники обласної і міської влади, народні депутати України, члени Народного руху України, громадськість міста, хоча загалом акція не була чисельною, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Про значення Чорновола для становлення незалежності України говорили у виступах народний депутат Олександр Сич, заступник голови обласної держадміністрації Роман Іваницький, заступник голови обласної ради Олександр Левицький, заступник голови крайової організації Народного руху України Ярослав Єфімчук.

Як сказав заступник міського голови Івано-Франківська, один із засновників Народного руху за перебудову на Одещині Михайло Верес, «ми часто говоримо про В’ячеслава Чорновола, що він був романтик української боротьби за незалежність України, та сам В’ячеслав Максимович говорив, що він не романтик, а прагматик, але не заземлений прагматик, який мріє про багатство, про гроші, про посади, а ідейний прагматик, для якого ідея незалежної України була понад усе».

Народний депутат Олександр Сич наголосив, що «подвиг В’ячеслава Чорновола потрібно накласти на сучасні умови і рівнятися на нього». На думку депутата, «такої небезпеки для Української держави, як сьогодні, без перебільшення, за більш як 20 років незалежності не було: узурпована повністю виконавча гілка влади, вона діє в антиукраїнському, антисоціальному, антидемократичному дусі».

До пам’ятника Героєві України В’ячеславу Чорноволові поклали вінки і квіти.

В’ячеслав Чорновіл, політичний діяч, журналіст, один із засновників Руху, загинув 25 березня 1999 року в автомобільній катастрофі.
XS
SM
MD
LG