Доступність посилання

ТОП новини

Суд ухвалив рішення утримувати під вартою опозиціонера Романюка


Шевченківський райсуд Києва обрав опозиційному кандидату на парламентських виборах за 94 округом Віктору Романюку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляє інтернет-видання «Українська правда», відповідне рішення оголосив суддя Василь Волошин, який таким чином задовольнив прохання слідчого.

«Суддя вважає за необхідне обрати підозрюваному Романюку запобіжний захід – утримання під вартою», – зачитав рішення суддя.

На підставі цього рішення Україна звернеться до Італії з проханням про екстрадицію Романюка. У разі екстрадиції суддя протягом доби має повторно розглянути питання про застосування запобіжного заходу.

Рішення про затримання Романюка ухвалив Шевченківський райсуд Києва 4 лютого, і слідчий звернувся до міжнародних слідчих органів Інтерполу. У ніч на п’ятницю повідомили про його затримання в Італії.

Раніше повідомляли, що Романюк змушений був виїхати за кордон через тиск на нього і його підприємство ТОВ «Мако». Підприємство займається науковою діяльністю в галузі фармацевтики і розташоване у Львові. Його директора намагаються притягнути до кримінальної відповідальності. На сьогодні вже відкрито чотири кримінальні провадження.

4 листопада ОВК № 94 оголосила переможцем виборів кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху. В Об’єднаній опозиції «Батьківщина» заявили про фальсифікації, підкресливши, що «ОВК № 94 на порушення усіх процедур, без обговорення і навіть голосування склала підсумковий протокол, у який вписала перемогу Засухи, хоча на цьому окрузі з відривом у майже 10 тисяч голосів переміг представник «Батьківщини» Віктор Романюк». За даними опозиції, також того дня члени ОВК № 94 «без проведення розгляду, без ухвалення скарг, без голосування визнали недійсним голосування в 27 ділянках округу, таким чином просто скасувавши волевиявлення близько 30 тисяч жителів області». Пізніше у ЦВК визнали недійсними результати волевиявлення у п’яти одномандатних округах, серед яких округ № 94 в Обухові. Романюк подав позов у Європейський суд із прав людини.
XS
SM
MD
LG