Доступність посилання

ТОП новини

Підтоплення під час танення снігу Києву не загрожує – КМДА


Комунальні служби прибирають сніг на вулицях Києва, 25 березня 2013 року
Комунальні служби прибирають сніг на вулицях Києва, 25 березня 2013 року
Суттєвого підвищення рівня води в Дніпрі під час танення снігу не буде, заявляють у Київській міській державній адміністрації.

«Є заходи, яких вживає наша гідрологічна служба. Є можливість пониження рівня води за рахунок каскадів, які є на Дніпрі. Тож рівень води буде знижено, і танення снігів, які є на території Київської, Чернігівської областей, не призведе до суттєвого підвищення рівня води в Дніпрі. Підвищення буде на 1-1,2 метра, що не є загрозою для Києва», – заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Водночас, за його словами, проблема з підтопленням може виникнути через обмеження можливостей прийому талої води зливостоками. «У нас було кілька випадків, коли великі зливи не давали можливості спрацювати зливостокам, і було на якийсь час підтоплення, особливо в підземних переходах», – нагадав Мазурчак.

Як заявив перший заступник голови КМДА, зливостоки прочистили до випадання снігу, але зараз проблема полягає в тому, чи зможе вода потрапити в зливостоки, завалені снігом. Тому зараз все залежить від того, наскільки інтенсивним буде танення снігу.

За словами першого заступника голови КМДА, найближчим часом у столиці очікується незначне похолодання, потім потепління, а потім знову похолодання, тобто танення снігу в місті відбуватиметься поступово.

Також Мазурчак повідомив, що в столиці додатково виділено 18 майданчиків, на які вивозять прибраний сніг. За його словами, досі таких майданчиків було 34, і вони вже цілком заповнені.

Мазурчак повідомив, що на місця складування минулої ночі комунальні служби вивезли близько 38 тисяч тонн снігу. Водночас він прогнозує, що місто не зможе вивезти більш як 200 тисяч тонн снігу.
XS
SM
MD
LG