Доступність посилання

ТОП новини

Міністр закордонних справ Італії подав у відставку через повернення військових до суду в Індії


Джуліо Маріо Терці ді Сант-Аґата, архівне фото
Джуліо Маріо Терці ді Сант-Аґата, архівне фото
Міністр закордонних справ Італії Джуліо Терці подав у вівторок у відставку через рішення уряду повернути до Індії для суду двох морських піхотинців, яких там звинувачують у вбивстві.

За його словами, він іде у відставку, щоб висловити солідарність із військовими і зберегти репутацію Італії.

Минулого тижня двоє морських піхотинців із Італії, яких в Індії звинувачують у вбивстві двох місцевих рибалок, повернулися до Делі, щоб постати перед судом над ними.

В Італії заявляли, що вони вирішили повернутися добровільно після того, як італійська влада отримала від індійської обіцянку, що суд буде справедливий.

Справа викликала дипломатичний скандал між країнами: Індія оголошувала, що посол Італії позбавлений дипломатичного імунітету й не має права залишити країну. Посол досяг раніше в Індії домовленості, за якою морських піхотинців минулого місяця відпустили до Італії під заставу для участі у голосуванні на виборах парламенту, але по тому в Римі заявили, що військові не повернуться.

Італійські морські піхотинці, які охороняли танкер, заявляють, що вбили індійських рибалок минулого року помилково, бо вважали їх за піратів.
XS
SM
MD
LG