Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачений у терактах заявив про визнання своєї провини


Один із обвинувачених у вибухах у Дніпропетровську та інших містах Віталій Федоряк визнав у вівторок свою провину.

Як заявив він на допиті в Індустріальному райсуді Дніпропетровська, серію вибухів у різних містах України він вчинив разом зі своїм спільником, політологом Віктором Сукачовим, аби привернути увагу громадськості до соціально-економічної ситуації в Україні. Федоряк уточнив, що йдеться про високу ціну на газ для населення, пенсійну реформу, безробіття в Україні. Він відкинув корисливі мотиви у своїх діях, але разом із тим не заперечував, що вибухи планувались задля вимагання грошей у держави.

Обвинувачений роповів, що компоненти для вибухових пристроїв вони зі спільником купували на ринку та в магазині добрив, один із компонентів – аміачну селітру – він сушив у себе вдома, у квартирі.

Відповідаючи на питання державного обвинувачення про знайомство з іншими підсудними, Федоряк сказав, що Дмитра Реву він не знав і вперше побачив у слідчому відділі СБУ, а з Левом Просвірніним був знайомий – через Сукачова. Він також заявив, що ніхто з родичів не знав про його злочинну діяльність.

Федоряк – наразі єдиний з обвинувачених, хто повністю визнав свою провину. Віктор Сукачов визнав її частково, Лев Просвірнін та Дмитро Рева провини не визнають.

27 квітня 2012 року у Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG