Доступність посилання

ТОП новини

Азаров пообіцяв урахувати рекомендації ПАРЄ


Микола Азаров, архівне фото
Микола Азаров, архівне фото
Кабінет міністрів у своїй діяльності максимально враховує рекомендації Парламентської асамблеї Ради Європи, заявив у вівторок прем’єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з президентом ПАРЄ Жаном-Клодом Міньйоном.

Він нагадав, що на початку місяця уряд ухвалив план заходів для вдосконалення виборчого законодавства, і нині над ним працюють провідні українські фахівці; проводитимуться й консультації з представниками ПАРЄ та Венеціанської комісії.

За словами Азарова, в Україні тривають роботи для реформування системи правосуддя та кримінальної юстиції. Зокрема, завдяки ухваленню нового Кримінального процесуального кодексу значно зменшилася кількість підозрюваних, які утримуються під вартою.

Крім того, уряд розробляє концепцію реформування правоохоронних органів. У результаті цієї реформи, зокрема, міліція стане цивільним відомством, сказав прем’єр, як його цитує прес-служба уряду.

Він також запевнив, що уряд врахує рекомендації ПАРЄ та GRECO щодо заходів для протидії корупції.

У свою чергу Жан-Клод Міньйон сказав, що ПАРЄ позитивно сприймає реформи, які відбуваються в Україні, зокрема, у сфері виборчого законодавства та кримінально-процесуальної системи.

Водночас президент ПАРЄ додав, що невдовзі Україну відвідає Моніторингова група Ради Європи, і він не сумнівається, що український уряд зробить усе можливе для сприяння у роботі місії в Україні.

У вівторок Жан-Клод Міньйон мав також зустрітися з президентом Віктором Януковичем, але цю зустріч перенесли на середу без пояснення причин.

У ПАРЄ тим часом заперечили твердження деяких засобів інформації, ніби Україна чинила спротив приїздові членів Моніторингової групи. За повідомленням, візит перенесли на другу половину квітня на прохання української сторони, але без ніякого тиску.
XS
SM
MD
LG