Доступність посилання

ТОП новини

Янукович пообіцяв голові ПАРЄ дотримуватися рекомендацій для України


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович взяв під особистий контроль виконання плану дій Ради Європи для України на період до 2014 року. Про це Янукович заявив на сьогоднішній зустрічі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Жаном-Клодом Міньйоном.

За словами Януковича, Україна завжди з великою увагою ставилася до своїх зобов’язань перед Радою Європи і робить суттєві кроки для їхнього виконання.

«Одним із найважливіших кроків, який був зроблений нами разом з Радою Європи – це ухвалення у минулому році й набуття чинності Кримінальним процесуальним кодексом України. Зараз ми працюємо над його імплементацією. Уже прийнятий закон про адвокатуру. А зараз ми працюємо над законом про прокуратуру. Ми налаштовані на виконання Плану дій, ця робота перебуває на моєму особистому контролі», – відзначив Янукович.

Він запропонував спільно з Радою Європи проводити моніторинг тих реформ, які у рамках зобов’язань перед Радою Європи проводить Україна. Це допоможе українській стороні вчасно виконати план дій, зауважив президент.

Зі свого боку, президент ПАРЄ висловив вдячність за запрошення і зауважив, що приїхав до України не для того, щоб прискіпливо досліджувати, які зобов’язання вона виконала, а які – ні. «Я тут як партнер», – сказав Жан-Клод Міньйон.

Голова ПАРЄ зазначив: «Як Україна має зобов’язання перед Радою Європи, так і Рада Європи має певні зобов’язання перед Україною. І я, і всі ми відмітили, що здійснила Україна на шляху просування до демократії. Водночас потрібно достатньо часу, щоб ви змогли повністю відповідати вимогам та зобов’язанням, які взяли на себе».

Зустріч президента України і голови ПАРЄ мала відбутися ще вчора, проте її перенесли, не уточнюючи причин.

Візит Жана-Клода Міньйона до України триватиме до 28 березня.
XS
SM
MD
LG