Доступність посилання

ТОП новини

У ПАРЄ висловили занепокоєння політичним правосуддям в Україні


Жан-Клод Міньйон, архівне фото
Жан-Клод Міньйон, архівне фото
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон у перебігу зустрічей із українською опозицією висловлював у середу занепокоєння вибірковим і політичним правосуддям в Україні, повідомила прес-служба партії «Батьківщина».

Зокрема, під час зустрічі з дочкою ув’язненої Юлії Тимошенко, яка очолює цю партію, Євгенією Тимошенко він заявив, що держава, яка зробила європейську інтеграцію своїм пріоритетом, повинна негайно вирішити питання політично-вмотивованих вироків. «У європейській державі не повинно бути політичних в’язнів», – наголосив він.

А на зустрічі з головою фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Арсенієм Яценюком він також наголосив, що ПАРЄ стурбована становищем судової системи та фактами вибіркового правосуддя щодо Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Відповіді представників української влади щодо цих фактів не задовольняють ПАРЄ, і в цьому питанні від декларацій необхідно переходити до конкретних дій, заявив Міньйон.

Яценюк, зі свого боку, наголосив, серед іншого, на важливості візиту президента Парламентської асамблеї Ради Європи та підтримки нею реформ в Україні, мовиться в повідомленні.

Голова ПАРЄ Жан-Клод Міньйон цими днями перебуває в Україні з візитом.
XS
SM
MD
LG