Доступність посилання

ТОП новини

Березовський повішений, але поліція ще не впевнена про самогубство


Лондон – Відбулося перше засідання судового дізнання у справі раптової смерті опального російського олігарха Бориса Березовського.

Засіданню передувала патолого-анатомічна експертиза, але наразі відомі лише попередні результати.

Слідчі зараз кажуть про ймовірність самогубства Березовського, але не відкидають можливість й інших обставин його смерті.

На першому засіданні дізнання повідомили про обставини виявлення тіла Березовського, який розпрощався з життям минулими вихідними.

Серед подробиць пролунала інформація про те, що мертвого росіянина знайшли з петлею на шиї. Про це ж переповідав журналістам біля суду близький колега Березовського Александр Ґольдфарб.

«На перший погляд схоже, що Березовський був повішений на душовій перекладині на шматку тканини. Але працівники поліції сказали нам, що у них немає підстав підозрювати причетність третьої сторони, хоча вони і не змогли відкинути таку можливість повністю», – сказав Александр Ґольдфарб.

У четвер також пролунало повідомлення, що у 67-річного Бориса Березовського було виявлене зламане ребро.

Вважають, що тепер тіло можуть поховати, але судове дізнання триває. Наступні засідання відбудуться, коли у слідчих з’являться нові дані, зокрема, результати повної експертизи.

Російський слід

Упродовж останніх днів багато повідомляли, що Березовський потерпав від депресії, по тому, як зазнав поразки у багатомільярдному судовому позові проти свого колишнього партнера – найбагатшого росіянина Романа Абрамовича. Про це сказав і один із знайомих Березовського Андрій Сидельников.
Він був оптимістом, тому ніхто з його друзів чи близьких не може повірити, що він вчинив самогубство
Андрій Сидельников

«Він був у депресії цього останнього року, але, знаючи Бориса давно, я можу сказати, що він, попри проблеми, завжди був здатний ставати на ноги і йти далі. Він був оптимістом, тому ніхто з його друзів чи близьких не може повірити, що він вчинив самогубство», – каже близький знайомий померлого.

Припускають, що Березовський був на межі банкрутства, але у Москві на рівні політиків пролунали заклики до повернення статків Березовського, проти якого у Росії були оприлюднені звинувачення про незаконне збагачення на суму близько двох мільярдів доларів.

Судове дізнання у справі Березовського може відбуватися перед (або паралельно) з іншим гучним дізнанням: про смерть росіянина Олександра Литвиненка, який загинув від радіоактивної отрути у Лондоні восени 2006 року.

У тій справі британська поліція оголосила, що має принаймні одного підозрюваного у вбивстві – Андрія Лугового, який став депутатом російської Держдуми. Але Москва відмовилася екстрадувати Лугового, тому судовий процес неможливий.

На дізнанні щодо Литвиненка очікували також свідчень і Березовського, який раніше неодноразово звинувачував Кремль та заявляв, що прагне повалення президента Путіна.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG