Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії назвав «рутинними» масові перевірки неурядових організацій


У правозахисній організації «Меморіал» у Москві готуються надати для перевірки стоси документів, 28 березня 2013 року
У правозахисній організації «Меморіал» у Москві готуються надати для перевірки стоси документів, 28 березня 2013 року
Президент Росії Володимир Путін назвав у четвер масові перевірки російських неурядових і некомерційних організацій, які відбуваються останніми днями, «рутинними заходами», що пов’язані з «прагненням правоохоронних органів привести діяльність організацій у відповідність із законом».

На зустрічі з омбудсманом Володимиром Лукіним він також висловив побажання, щоб у перебігу цих перевірок не було ніяких «перегинів».

Від минулого тижня російські правоохоронні і контрольні органи перевіряють документи десятків неурядових організацій по всій країні, особливо даних про фінансування. Влада заявляє, що перевіряє виконання нового законодавства, яке вимагає від неурядових організацій офіційно реєструватися як «іноземні агенти», якщо вони отримують фінансування з-за кордону і займаються діяльністю, яку влада вважає політичною.

Правозахисники вважають, що ці перевірки мають на меті залякати громадянське суспільство в Росії і паралізувати його діяльність. Низка неурядових організацій заявляла, що бойкотуватиме цей закон.
XS
SM
MD
LG