Доступність посилання

ТОП новини

Україна висловила сподівання на два нові маршрути постачання газу


Україна сподівається, що вже найближчим часом будуть відпрацьовані два нові маршрути постачання природного газу, сказав у четвер міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Перший із них відомий як TANAP – трубопровід, що має пролягти від Азербайджану до Центральної Європи, інший – коридор «Адрія», що пройде від споруджуваного в Хорватії термінала зрідженого газу.

Україна розраховує, що цей проект буде реалізований у найближчі 2–3 роки, сказав міністр, перебуваючи у столиці Угорщини Будапешті.

Він також заявляв у четвер, що Україна цього місяця майже не закуповувала газ у Росії через розбіжності щодо ціни на російський газ. За словами Ставицького, Київ працює над збільшенням обсягів диверсифікаційних постачань газу в Україну й розраховує на те, що ці процеси вплинуть на позицію Росії щодо перегляду ціни газу для України.

Прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив у четвер у Будапешті, що Україна почала постачання газу з Європи через Угорщину. За його словами, ця «надзвичайно велика подія» означає «прорив у напрямку енергетичної незалежності України».
XS
SM
MD
LG