Доступність посилання

ТОП новини

Банки Кіпру відкрилися за чинних обмежень на вивезення капіталу


Черга до банку у столиці Кіпру Нікосії: щільно, але мирно, 28 березня 2013 року
Черга до банку у столиці Кіпру Нікосії: щільно, але мирно, 28 березня 2013 року
У Кіпрі в четвер уперше по майже двотижневій перерві відкрилися банки, пропрацювавши скорочений робочий день. Усупереч деяким побоюванням, клієнти терпляче стояли в чергах і не спричинили ніяких заворушень.

Банки, більшість яких не працювала ще з 16 березня, запрацювали за умов запроваджених урядом суворих тимчасових обмежень, які мають на меті запобігти масовому відтокові коштів. Серед цих заходів – обмеження на зняття готівки з рахунків у кіпрських банках, на перекази коштів із них за кордон, на використання цих коштів за кордоном, на вивезення готівки з країни тощо.

Як заявив міністр закордонних справ Кіпру Йоанніс Касулідіс, ці обмеження можуть зняти протягом місяця, «якщо все йтиме так добре, як дотепер».

Кіпр став першою країною в зоні обігу євро, який запровадив такі суворі й суперечливі валютні обмеження і завдяки згоді на ці заходи уник на початку тижня фінансового дефолту, отримавши взамін угоду про надання 10 мільярдів євро зовнішньої допомоги від Європейського Союзу, Європейського центрального банку і Міжнародного валютного фонду.
XS
SM
MD
LG