Доступність посилання

ТОП новини

Росія підтримує пріоритети України в ОБСЄ – Лавров


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Росія підтримує визначені Україною пріоритети на період головування в Організації з безпеки і співпраці у Європі. Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав сьогодні в Москві на початку переговорів з українським колегою, чинним головою ОБСЄ Леонідом Кожарою, передає УНІАН.

«Ми підтримуємо ті пріоритети, які українське головування сформулювало і просуває, і розраховуємо на те, що спільними зусиллями разом з іншими членами ОБСЄ нам вдасться просувати процеси перетворення цієї організації на більш ефективну структуру», – сказав Лавров.

При цьому він наголосив, що в ході переговорів обговорюватимуться також питання двосторонньої співпраці і стан справ з виконанням принципових домовленостей, які узгодили президенти двох країн.

Україна головує в ОБСЄ з 1 січня цього року. Серед пріоритетів українського головування – реформування ОБСЄ у рамках процесу «Гельсінкі плюс 40», пошук шляхів врегулювання заморожених конфліктів, зміцнення заходів довіри і безпеки, використання потенціалу організації у забезпеченні енергетичної безпеки, сприяння економічному розвитку, зокрема розвитку нових торгових і транспортних коридорів, захист фундаментальних прав і свобод людини.
XS
SM
MD
LG