Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті вимагають розслідувати пошкодження пам’ятників Бандері і Шухевичу


Депутати Івано-Франківської обласної ради вимагають від правоохоронців провести «повне, всестороннє і неупереджене розслідування» актів вандалізму над монументом Романові Шухевичу в селі Тюдів Косівського району і пам’ятником Степанові Бандері у селі Грабівка Калуського району.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, сьогодні на сесії депутати ухвалили звернення до керівника управління МВС України в області, прокурора й голови управління СБУ. Вони також вимагають «детального публічного звіту» з цього питання.

При цьому депутати заявляють, що «такі вандальні дії – безпосередній наслідок українофобської політики чинного режиму», а правоохоронців звинувачують у мовчанні і бездіяльності.

Пам’ятники Степанові Бандері і Романові Шухевичу були пошкоджені й облиті фарбою 7 березня. За словами депутата облради від ВО «Свобода» Василя Поповича, який зачитав звернення, це є «брутальним ударом по національній свідомості, почуттях і спільній історичній пам’яті громади» і «викликом кожному, хто шанує українську історію та її героїв».

Як повідомила прес-секретар прокуратури в Івано-Франківській області Людмила Гласова, за цими випадками розпочаті провадження.
XS
SM
MD
LG