Доступність посилання

ТОП новини

На акцію опозиції в Тернополі не приїхав Кличко


Партії «Батьківщина» і «Свобода» заявляють, що близько 10 тисяч жителів Тернопільщини зібралися в обласному центрі на акцію опозиції «Вставай, Україно!».

Водночас, як повідомляє міліція, на початок акції, о 16:00 зібралися близько 1,5 тисячі людей. «Дорогою до центру Тернополя до них приєдналися ще три з половиною тисячі мітингувальників. Наразі проходить запланований мітинг поблизу пам’ятника Степану Бандері», – повідомили в міліції Тернополя. За словами правоохоронців, акція відбувається без порушень.

За повідомленням ВО «Свобода», в акції беруть участь лідер цієї партії Олег Тягнибок і голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. Вчора в Івано-Франківську на мітингу був присутній і лідер УДАРу Віталій Кличко.

При цьому в опозиції заявили, що влада Тернопільщини намагалася завадити в проведенні акції. За повідомленням ВО «Свобода» напередодні Тернопільська ОДА подавала до суду з вимогою заборонити проведення в Тернополі акції «Вставай, Україно!» на 2 місяці. Окрім того, за повідомленням, деякі перевізники Тернопільщини відмовлялися везти людей на акцію, оскільки їм погрожували позбавленням ліцензії.

Опозиція цього місяця почала акцію «Вставай, Україно!», яка триватиме два місяці. Головна вимога – відставка президента Віктор Януковича. Завтра акція відбудеться в Чернівцях.
XS
SM
MD
LG