Доступність посилання

ТОП новини

Символом Чемпіонату світу з легкої атлетики в Донецьку буде ховрах


Символом Чемпіонату світу з легкої атлетики, який через 100 днів відбудеться в Донецьку, буде ховрах Остап. Презентація символу відбулася сьогодні в Донецьку.

Чиновники також розповіли, як відбувається підготовка до чемпіонату. За словами голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького, наближається до завершення реконструкція двох головних спортивних об’єктів – регіонального спортивного комплексу «Олімпійський» і спортивного комплексу «Кіровець».

«На підготовчий стадіон, тренувальний, десь 36-37 мільйонів складуть витрати. Фактично відновлений стадіон «Кіровець» в Донецьку – здається, близько 86 мільйонів. Тобто, по суті створена нова інфраструктура для проведення серйозних європейських змагань з легкої атлетики й інших видів спорту», – заявив Шишацький.

Чиновники запевняють, що вже визначені готелі, які обслуговуватимуть чемпіонат. У них буде єдина грошова політика і не буде грошових санкцій у разі скасування броні й зміни кількості гостей. Планується, що Донецьк відвідає близько двох тисяч іноземних спортсменів.

Змагання триватимуть п’ять днів, протягом яких будуть розіграні 120 комплектів медалей. Урочистий старт чемпіонату запланований на 9 липня.
XS
SM
MD
LG