Доступність посилання

ТОП новини

Янукович хоче навчити населення рятуватися від стихії самотужки


Київ – Українці мають навчитися рятуватися самостійно, якщо б виникло стихійне лихо. Про це говорив президент Віктор Янукович на засіданні Ради національної безпеки і оборони. За його словами, Державна служба з надзвичайних ситуацій повинна забезпечити проведення відповідних цивільних навчань із населенням. Водночас, рятувальники заявляють, що готові до оперативного реагування на повені, які можуть виникнути внаслідок потужних снігопадів наприкінці минулого тижня.

Система реагування на надзвичайні ситуації потребує негайної реорганізації, заявив президент Віктор Янукович у п’ятницю під час засідання Ради національної безпеки і оборони. Водночас, за його словами, питання потрібно вирішувати в умовах обмеженого фінансування.
З року в рік техногенна ситуація в світі погіршується. І наша країна не є виняток
Віктор Янукович

«Ми з вами бачимо, що з року в рік техногенна ситуація в світі – повторюю, в світі – погіршується. І наша країна не є виняток. Ми бачимо, що нам треба створювати зовсім нової якості систему, яка б могла реагувати на техногенні катастрофи», – сказав Янукович.

Він також відзначив, що підпорядкування рятувальної служби Міністерству оборони себе цілком виправдало. Президент також подякував військовим за участь у ліквідації наслідків стихійного лиха.

Будуть підтоплюватися багатоповерхові будинки – Болотських

Снігопади у Києві та на заході України поставили під загрозу підтоплення 11 регіонів. Військові піротехніки починають підривати кригу на річках, щоб зменшити масштаби підтоплення. У містах, зокрема у Києві, рятувальники зосередять свої сили там, де існують найбільші загрози, обіцяє голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.
Ми прогнозуємо, що будуть підтоплюватися багатоповерхові будинки, об’єкти
Михайло Болотських

«Ми прогнозуємо, що будуть підтоплюватися багатоповерхові будинки, об’єкти. Але попри це, вже у понеділок додатково ми сконцентруємо 200 одиниць різноманітного насосного обладнання. Одне з головних завдань – це очистка водозливів, каналізацій та русел малих річок», – зауважив Болотських.

Рятувальні та комунальні служби не готові до повені – Сиротюк

Утім, населенню не варто розраховувати на допомогу держави, заявив Радіо Свобода член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, депутат від «Свободи» Юрій Сиротюк. На його думку, снігопади у Києві показали повну неготовність комунальних та рятувальних служб до надзвичайних ситуацій.
Влада не має жодного розуміння, що робити, коли затопить Київ
Юрій Сиротюк

«Влада не має жодного розуміння, що робити, коли затопить Київ. На найближчу перспективу кожен повинен мати необхідні речі для того, щоб вберегтися від катастрофи. Це гумовий одяг, теплий одяг, сірники у поліетиленовій торбинці. Всі інструкції є в інтернеті. Кожен має попіклуватися про те, що не лише самому треба втікати, а й знати, яка бабуся старенька, який дідусь, який інвалід є у будинку, щоб і їм допомогти. А на перспективу, звичайно, ми повинні створити систему загальної громадської мобілізації» – наголосив Сиротюк.

Віктор Янукович на засіданні РНБО також висловив переконання у необхідності навчити громадян готуватися до стихійних лих самостійно. Він доручив Держслужбі з надзвичайних ситуацій забезпечити проведення відповідних цивільних навчань із населенням.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG