Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську вимагали відмовитись від планів створення музею Брежнєва


У Дніпродзержинську Дніпропетровської області активісти ВО «Свобода» і Народного руху України провели в п’ятницю мітинг протесту під стінами виконкому, щоб привернути увагу влади до неефективного, на їхню думку, розподілу бюджетних коштів та інших нагальних проблем міста.

На акцію активісти принесли світлини, які ілюстрували комунальні проблеми міста, як-то: стан доріг, купи сміття у зеленій зоні, аварійний стан будинкових балконів та дахів тощо.

Учасники встановили інформаційні стенди, розтягнули банер із написом «Дайош пакращення».

Однією з вимог учасників акації також була вимога відмовитись від планів створення у місті музею Леоніда Брежнєва.

«Відмовитися від ініціативи створення квартири-музею Брєжнєва як елементу пропагування тоталітарної ідеології в місті. Зупинити спроби порушення законів України щодо нецільового використання бюджетних коштів (питання створення квартири-музею Брежнєва, кабінетів так званої слов’янської єдності тощо). Демонтувати пам’ятники лідерам тоталітарного режиму (Ленін, Дзержинський) у місті згідно з чинним законодавством України. В іншому випадку до цих пам’ятників будуть застосовані методи прямої демократії», – сказано в резолюції мітингу, яку зачитали активісти.

Поряд із опозиційними силами у Дніпродзержинську на акцію в п’ятницю виходили й місцеві регіонали. Вони заявили, навпаки, про підтримку дій влади.
XS
SM
MD
LG