Доступність посилання

ТОП новини

У ДСНС висловили сподівання, що пожежу на Вуглегірській ТЕС загасять до ранку


Рятувальники сподіваються, що з пожежею на Вуглегірській теплоелектростанції у Світлодарську Донецької області вдасться впоратися до ранку, повідомило в п’ятницю ввечері агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на першого заступника начальника головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області Ігоря Домаровського.

За його словами, зараз горять чотири трансформатори під енергоблоками. У кожному з них близько 40 тонн трансформаторної олії. Повністю знищені чотири енергоблоки, роботу станції припинено, додав він, за повідомленням агентства.

Відключення Вуглегірської ТЕС не вплине на стабільність роботи Об’єднаної енергосистеми України, повідомило це ж агентство з посиланням на заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Сергія Чеха.

За його словами, відключені через загоряння потужності ТЕС будуть заповнені за рахунок введення резервних потужностей інших теплових електростанцій, а також за рахунок потужностей гідроакумулювальних електростанцій.

За уточненими даними, внаслідок пожежі одна людина загинула і п’ять потерпіли, повідомила прес-служба Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

До гасіння пожежі на Вуглегірській ТЕС залучені 40 одиниць основної та спеціальної техніки і 190 чоловік особового складу, мовиться в повідомленні УДСНС.

А голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький заявив, що екологічної загрози для жителів прилеглих населених пунктів і регіону в цілому немає. За його словами, ситуація під контролем, повідомила пресова служба ОДА.

Шишацький також запевнив, що влада зробить усе можливе, щоб люди не відчули наслідків події.

За даними Донецької облдержадміністрації, понад 12 тисяч мешканців Світлодарська наразі відрізані від комунікацій. За словами Шишацького, воду планують тим часом подавати по годинах, очисні споруди запустять завдяки завезеним генераторам, а для забезпечення людей теплом уже куплені і роздаються обігрівачі.

Донецька влада також повідомляла, що трьох потерпілих під час пожежі шпиталізували з опіками чи отруєнням чадним газом. Небезпеки для їхнього життя немає.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, на одному з енергоблоків електростанції в п’ятницю зайнялося обладнання, що перетирає вугілля на пил, вогонь поширився, зокрема, на покрівлю і охопив близько 1,5 тисячі квадратних метрів її площі.
XS
SM
MD
LG