Доступність посилання

ТОП новини

Міллер: схеми закупівлі Україною газу в Європі нагадують шахрайські дії, з якими треба розібратися


Олесій Міллер
Олесій Міллер
Схеми, які організовує Україна для отримання газу в Європі, нагадують шахрайські, заявив голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер в ефірі телеканалу «Россия 1».

«Щодо реверсних поставок газу з території Європейського Союзу в Україну. Ми добре знаємо про ці плани, але у нас є підозра, що не буде реверсних поставок. Взагалі, де-факто – фізично газу не передбачається. Передбачається використовувати газпромівський газ через якийсь віртуальний реверс», – сказав він.

«Тобто газпромівський газ заходить в Європу і тут же повертається в Україну. Він не просто так закачується: на кордоні робиться кільцювання, і на газовимірювальній станції показується, нібито, певні обсяги «газпромівського» газу в реверсному режимі поставляються до Європи, а відповідно – на європейський ринок. Це схеми, які нагадують якісь шахрайські схеми. З ними просто треба розбиратися», – сказав Міллер.

Із листопада 2012 року «Нафтогаз України» почав використовувати свої газотранспортні потужності для закупівель газу в Європі.
XS
SM
MD
LG