Доступність посилання

ТОП новини

Росія назвала втручанням наміри США продовжити фінансувати неурядові організації


Будівля МЗС Росії в Москві
Будівля МЗС Росії в Москві
Росія назвала в суботу «неприхованим втручанням» у свої внутрішні справи заяву США, що вони мають намір продовжити фінансувати деякі російські неурядові організації через посередників у третіх країнах.

Як заявив речник Міністерства закордонних справ Росії Олександр Лукашевич, такий намір є «прямим підбурюванням відомих неурядових і громадських структур до порушення законодавчих норм» про діяльність таких організацій у Росії.

Він також назвав «цинічними і провокаційними» заяви речниці Державного департаменту США Вікторії Нуланд, яка порівняла масові перевірки неурядових організацій, що тривають останнім часом по всій Росії, з «полюванням на відьом».

Держдепартамент США виступив із заявою про занепокоєння цими перевірками в четвер.

Від минулого тижня російські правоохоронні і контрольні органи перевіряють документи десятків неурядових організацій по всій країні, особливо дані про їхнє фінансування. Влада заявляє, що перевіряє виконання нового законодавства, яке вимагає від неурядових організацій офіційно реєструватися як «іноземні агенти», якщо вони отримують фінансування з-за кордону і займаються діяльністю, яку влада вважає політичною.

Правозахисники вважають, що ці перевірки мають на меті залякати громадянське суспільство в Росії і паралізувати його діяльність. Низка неурядових організацій заявляла, що бойкотуватиме цей закон.
XS
SM
MD
LG