Доступність посилання

ТОП новини

У Карпатах оголосили штормове попередження через небезпеку сходу снігових лавин


Ілюстраційне фото: ця лавина, що зійшла на півночі Пакистану рік тому, забрала життя 135 людей
Ілюстраційне фото: ця лавина, що зійшла на півночі Пакистану рік тому, забрала життя 135 людей
Укргідрометцентр оголосив у неділю штормове попередження в Карпатах через небезпеку сходу снігових лавин на понеділок і вівторок, 1 і 2 квітня.

Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області застерегло любителів відпочинку в горах на період лавинної небезпеки утриматися від мандрівок у високогір’я Карпат.

За інформацією Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології, в суботу з гори Брецкул зійшли чотири лавини, в ніч на неділю лавини зійшли також із гір Пожежевська і Данціж.

При цьому, як заявив начальник центру Володимир Фригович, лавинонебезпечно у високогір’ї Карпат в Івано-Франківській області буде впродовж наступних 10–15 днів.

Найбільш небезпечними, за його словами, є Чорногірський масив високогір’я Карпат і масив Горган біля гір Сивуля, Лопушна, Ігровець і прилеглі до нього масиви.

Лавинна небезпека, як нагадали в УДСНС в Івано-Франківській області, виникає в горах під час снігопадів чи через один-два дні після них, а снігові лавини активізуються насамперед на крутих пригребеневих схилах і ще крутіших схилах льодовикового походження.
XS
SM
MD
LG