Доступність посилання

ТОП новини

У Міненерговугілля створили комісію для вивчення стану всіх ТЕС


Ілюстраційне фото (Кучурганська ТЕС у Молдові)
Ілюстраційне фото (Кучурганська ТЕС у Молдові)
У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості в неділю створили комісію для вивчення технічного стану всіх теплових електростанцій України після пожежі на Вуглегірській ТЕС у Донецькій області.

Нарада, що відбулася в Міненерговугілля під головуванням міністра Едуарда Ставицького, була присвячена заходам для ліквідації наслідків пожежі і наданні допомоги потерпілим.

Також розглядали становище в місті Світлодарську, де розташована аварійна станція, і роботу систем життєзабезпечення в ньому, яка була зірвана після зупинки станції.

Серед іншого, міністр дав доручення протягом доби розробити механізм виплати заробітної плати працівникам ТЕС та збереження їхньої кваліфікації на період відновлення роботи ТЕС, мовиться в повідомленні міністерства.

У суботу в Донецькій обласній державній адміністрації повідомляли, що проблем із подачею газу і електроенергії в 12-тисячному місті після аварії не було, а водопостачання, яке було перервалося, відновили. Натомість через аварію тим часом не працює центральне опалення, і населенню роздавали обігрівачі. У школах міста оголосили позачергові канікули.

Пожежа на Вуглегірській ТЕС біля Світлодарська Донецької області сталася в п’ятницю: на одному з енергоблоків електростанції зайнялося обладнання, що перетирає вугілля на пил, вогонь поширився на покрівлю і перекинувся на інші енергоблоки. Серйозно пошкоджена ТЕС припинила роботу. Унаслідок пожежі загинула одна людина, ще п’ять потерпіли.
XS
SM
MD
LG