Доступність посилання

ТОП новини

Ірина Фаріон заснувала студентську премію за «діяльність національного спрямування»


Ірина Фаріон, архівне фото
Ірина Фаріон, архівне фото
Голова парламентського підкомітету з питань вищої освіти, свободівка Ірина Фаріон ініціювала заснування студентської премії імені Мелетія Смотрицького для студентів української філології Національного університету «Острозька академія», повідомила в неділю прес-служба партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

Ірина Фаріон вручатиме премію, сума якої становить 5 тисяч гривень, щороку в червні, мовиться в повідомленні.

Вона наголосила, що здобувач цієї відзнаки має не лише демонструвати найвищий результат за річний семестровий контроль, але й провадити наукову та громадську діяльність національного спрямування.

Ірина Фаріон, філолог за освітою, викладач української мови, член партії «Свобода» зі Львова, відома своїми виступами на захист української мови, іноді настільки різкими і суперечливими, що інші опозиційні політики називали її заяви провокаціями.

Мелетій Смотрицький (1577–1633), іменем якого названа премія, – знаменитий випускник Острозької школи, поліглот, автор фундаментальної наукової праці «Граматика слов’янська» (1619 рік), що стала підручником церковнослов’янської мови української редакції аж до кінця ХVIII століття.
XS
SM
MD
LG