Доступність посилання

ТОП новини

У Росії знову затримували опозиціонерів через недозволені зібрання за свободу зібрань


Едуард Лімонов під час затримання на такому ж мітингу два місяці тому, 31 січня 2013 року
Едуард Лімонов під час затримання на такому ж мітингу два місяці тому, 31 січня 2013 року
У столиці Росії Москві в неділю вже вкотре затримали опозиційного діяча, лідера незареєстрованої партії «Інша Росія» Едуарда Лімонова за намагання провести не узгоджену з владою акцію за свободу зібрань. Його відпустили, склавши протокол про правопорушення.

За повідомленнями, число працівників поліції під час спроби провести мітинг на традиційному місці, на Тріумфальній площі в центральній частині міста, значно перевищувало число його учасників. Демонстранти час від часу розгортали свої плакати, але затримали тільки Лімонова і ще двох осіб, які під час акції побилися через протилежне ставлення до діяча.

Тим часом під час такої ж акції у другому найбільшому місті Росії Санкт-Петербурзі в неділю затримали, за повідомленнями, 11 її учасників.

Російські опозиційні сили намагаються проводити в Москві та інших містах країни 31-го числа кожного місяця, в яких є 31 день, публічні акції ініціативи «Стратегія-31» із вимогою дотримання 31-ї статті Конституції Росії, що встановлює право громадян країни «збиратися мирно, без зброї, проводити зібрання, мітинги і демонстрації, походи і пікетування». Владні органи здебільшого не дають дозволу на ці акції. Зокрема, в Москві цю акцію не узгодили жодного разу за більш як три роки спроб провести її.
XS
SM
MD
LG