Доступність посилання

ТОП новини

У Києвi пiдтопило кiлька вулиць i перехiд станцiї метро – КМДА


До оперативного штабу з лiквiдацiї наслiдкiв надзвичайних ситуацiй у Києві за останню добу надiйшло шiсть повiдомлень про пiдтоплення окремих територiй міста. Про це повiдомляє прес-служба Київської мiської державної адмiнiстрацiї.

Зокрема, кияни сигналiзували про пiдтоплення на вулицях Якуба Коласа, Богдана Хмельницького, Ярославській і Межигiрській, Булгакова і бульварі Кольцова.
Також, за повідомленням, сталося пiдтоплення пiдземного переходу станцiї метро «Харкiвська» з боку вулиці Миколи Бажана.

Міська влада наголошує, що на всiх проблемних дiлянках були забитi решiтки зливної каналiзацiї, їх очистили, а в пiдземному переходi вiдкачали воду.

Крім того, у КМДА радять, як діяти при раптовій повені. «Необхідно якнайшвидше зібрати предмети першої необхідності – документи, медичну аптечку, сірники (запальничка), хліб, питну воду – і зайняти найближче безпечне підвищене місце. Необхідно бути готовим до евакуації по воді, у тому числі за допомогою підручних плавзасобів. За таких обставин не слід піддаватися паніці і втрачати самоконтроль, потрібно спокійно вжити заходи, що дозволяють рятувальникам своєчасно виявити людей, відрізаних водою і які потребують допомоги», – йдеться в повідомленні. Крім того, фахівці рекомендують відключити газ, електроенергію і воду.
XS
SM
MD
LG