Доступність посилання

ТОП новини

Сеул: загроза з боку Пхеньяна сприймається «дуже серйозно»


Пак Кин Х’є
Пак Кин Х’є
Президент Південної Кореї Пак Кин Х’є сьогодні зустрілася з міністром оборони країни й іншими військовими чиновниками. Після цієї зустрічі вона заявила, що сприймає погрози з боку Північної Кореї «дуже серйозно».

«Якщо проти Південної Кореї і її народу чиняться провокації, ми маємо надати жорстку відповідь без будь-яких політичних роздумів», – заявила президент Південної Кореї.

Тим часом США надіслали винищувачі-«невидимки» F-22 з Японії до Південної Кореї для участі у спільних військових навчаннях.

30 березня Пхеньян заявив, що дві корейські держави перебувають у «воєнному стані» і збройні сили КНДР готові вразити військові бази США в Південній Кореї і всьому регіоні.

Спершу це повідомлення сприйняли навіть за оголошення початку повномасштабної війни. Формально воєнний стан на Корейському півострові і не припинявся – 1953 року бойові дії завершилися лише перемир’ям.

Напруженість у відносинах Північної і Південної Кореї зросла після того, як у КНДР у лютому відбулося третє випробування ядерної зброї. Це викликало додаткові санкції проти Пхеньяна з боку ООН і США.
XS
SM
MD
LG