Доступність посилання

ТОП новини

Влада обіцяє працевлаштувати людей із враженої пожежею Вуглегірської ТЕС


Два енергоблоки Вуглегірської ТЕС можуть розпочати роботу до кінця року Завали після пожежі на Вуглегірській ТЕС розберуть лише за 2–3 місяці. Проте влада сподівається, що до кінця року перший і другий енергоблоки вже будуть відновлені та розпочнуть роботу.

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький розповів про ситуацію в місті Світлодарську після аварії. «Постраждалих зараз у лікарні дев’ять, при тому, що двоє виписалися, двоє звернулися. Стан середньої тяжкості з позитивним прогнозом. Загрози життю немає ні в кого. Станцію буде поновлено. Люди мають працювати й отримувати заробітну плату», – сказав Шишацький.

За його словами, майже три тисячі людей, які працювали на ТЕС, будуть перенаправлені на інші станції, поки ведуться ремонтні роботи. Також вирішується питання перерозподілу газового вугілля, якого станція в місяць споживала по 200 тисяч тонн.

Чиновник додав, що в місті й досі немає опалення і гарячої води, і цю проблему швидко вирішити не вдасться. Зараз місто отримало близько 700 електричних обігрівачів. Чиновник пообіцяв забезпечити тепло до наступного опалювального сезону.

29 березня в місті Світлодарську Донецької області на Вуглегірській ТЕС на другому енергоблоці виникла пожежа, внаслідок якої вогнем частково пошкоджено технологічне обладнання і покрівлю будівлі. На місці пожежі рятувальники виявили тіло загиблого.
XS
SM
MD
LG