Доступність посилання

ТОП новини

У Росії почали штрафувати неурядові організації за виявлені порушення


Павло Чиков, архівне фото
Павло Чиков, архівне фото
У Росії органи прокуратури почали штрафувати російські неурядові організації за результатами першої хвилі масових перевірок, що пройшли попередніми днями, повідомив сьогодні голова правозахисної організації «Агора» Павло Чиков.

Як написав він у своєму твітері, перші повідомлення стали надходити з міста Ростова, де розмір штрафів сягає 500 тисяч рублів (майже 131 тисячі гривень).

Останні кілька тижнів російські правоохоронні і контрольні органи перевіряють документи десятків неурядових організацій по всій країні, особливо дані про їхнє фінансування. Влада заявляє, що перевіряє виконання нового законодавства, яке від листопада минулого року вимагає від неурядових організацій офіційно реєструватися як «іноземні агенти», якщо вони отримують фінансування з-за кордону і займаються діяльністю, яку влада вважає політичною.

Правозахисники вважають, що ці перевірки мають на меті залякати громадянське суспільство в Росії і паралізувати його діяльність. Низка неурядових організацій заявляла, що бойкотуватиме цей закон.
XS
SM
MD
LG