Доступність посилання

ТОП новини

У Раді набереться 226 голосів для відставки Кошулинського – Єфремов


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов
У Партії регіонів прогнозують, що народні депутати проголосують за відставку віце-спікера, свободівця Руслана Кошулинського, хоча в самій фракції регіоналів достатньої кількості голосів для цього немає.

«У нас ви знаєте, скільки голосів. 207 голосів є у фракції Партії регіонів», – сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Що стосується інших (фракцій – ред.), то ми не проводили переговорів і не збирали відповідних голосів», – додав він.

Водночас, за словами Єфремова, з цього питання, «якщо ми порушимо», то голоси будуть.

При цьому він наголосив, що питання про відставку Кошулинського розглядатимуть у Верховній Раді тоді, коли воно буде внесене до порядку денного. Водночас лідер фракції Партії регіонів нагадав, що кадрові питання, згідно з регламентом, можуть вноситися до порядку денного у будь-який час.

«Ціла низка питань до нього, які виникають, як до керівника. По-перше, як керівник, він зобов’язаний забезпечити роботу Верховної Ради», – сказав Єфремов.

Він нагадав: якщо народний депутат обирається в керівництво парламенту, то він має вийти зі своєї фракції, і його завдання полягає в забезпеченні подальшої роботи парламенту, а не в тому, щоб брати подальшу участь в акціях, які зривають роботу парламенту.

«Це, напевно, одна з основних претензій, які до нього є», – додав лідер фракції Партії регіонів, зазначивши: «Друга претензія: ми дійсно переконані, що його ідеологічна сила, яку він представляє в парламенті (фракція «Свобода» – ред.), вона несе досить серйозну загрозу нашій державі, і в цивілізованих країнах цьому приділяють досить серйозну увагу. Тож у нас, коли виникли такі питання, ми зібрали необхідну кількість підписів».

При цьому Єфремов наголосив, що остаточне рішення з цього питання ще не ухвалили.
XS
SM
MD
LG