Доступність посилання

ТОП новини

У ВМС України відкрили центр підготовки борців із піратами


У Севастополі в понеділок відкрився центр підготовки до спільних дій із силами НАТО, ЄС або у складі інших коаліцій антипіратської спрямованості на морі, повідомила пресова служба Міністерства оборони.

В Академії Військово-морських сил імені Нахімова, на базі якої створений цей Навчально-тренувальний центр морських операцій ВМС Збройних сил, відбулася урочиста церемонія відкриття навчальних курсів.

Першими ці курси пройдуть військовослужбовці командного складу фрегата «Гетьман Сагайдачний», екіпаж вертольота Ка-27 та підрозділ доглядової команди, які мають цієї осені взяти участь в операції протидії піратству союзу НАТО «Океанський щит», мовиться в повідомленні.

Як заявив заступник командувача ВМС із бойової підготовки, начальник управління бойової підготовки контр-адмірал Денис Березовський, ці курси «прив’язані» до міжнародних стандартів щодо єдиних процедур у боротьбі з піратством і незаконними перевезеннями на морі.

Майбутніми роками, після отримання належної акредитації, на цих курсах планують навчати не тільки українських, а й іноземних фахівців, додав він.
XS
SM
MD
LG