Доступність посилання

ТОП новини

На спорудження найдорожчого об’єкта до Євробаскету-2015 вирішили надати понад 70 мільйонів гривень


Кабінет міністрів передбачив на реконструкцію спортивного комплексу «Метеор» у Дніпропетровську цього року 72,4 мільйона гривень, поінформували в понеділок у Дніпропетровській облдержадміністрації. Це найбільша сума з переліку фінансованих об’єктів будівництва до баскетбольного турніру «Євробаскет» 2015 року, який затверджено розпорядженням уряду, мовиться в повідомленні.

За даними з облдержадміністрації, також Дніпропетровщині виділять понад 14 мільйонів гривень на проектування та будівництво тренувальних баз до турніру.

«Реконструкція спортивного комплексу забезпечить спортсменів Дніпропетровщини та спортсменів із інших областей тренувальними майданчиками під час проведення Євробаскету-2015. Також буде збільшена кількість глядацьких місць до 6 тисяч. Наразі вже проведені інженерно-геодезичні роботи», – повідомили в облдержадміністрації з посиланням на голову ОДА Дмитра Колєснікова.

Загалом на проектування та будівництво тренувальних баз до Євробаскету-2015 в Україні цього року з державного бюджету планують виділити майже 17 мільйонів гривень.

Раніше незалежні експерти у Дніпропетровську висловили сумніви в тому, що всі виділені з бюджету кошти підуть за призначенням, посилаючись на досвід проведення Євро-2012.

У 2015 році Україна буде приймати фінальну частину європейського баскетбольного турніру «Євробаскет» у шести містах: груповий етап змагань – у Харкові, Одесі, Львові та Києві, півфінальні матчі – у Дніпропетровську й Донецьку, фінальні ігри – в Києві. Змагання триватимуть 20 днів. За цей час відбудеться 90 матчів, у яких змагатимуться 24 національні чоловічі збірні країн Європи.
XS
SM
MD
LG