Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат обвинуваченого в терактах заявив про пом’якшувальні обставини


У справі «дніпропетровських терористів» є пом’якшувальні обставини, заявив у понеділок у Дніпропетровську адвокат одного з обвинувачених Віталія Федоряка Денис Гордєєв, який уперше спілкувався з журналістами, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За його словами, лінія поведінки його підзахисного у кримінальному процесі виявляється у визнанні своєї провини, щирому каятті і очікуванні того покарання, яке визнає за необхідне суд.

«На мій погляд, у даній кримінальній справі є низка обставин, які хоч і не применшують провини, але пом’якшують можливе покарання. Перш за все, такою обставиною я вважаю щире каяття мого підзахисного, на якому він акцентує увагу на всіх судових засіданнях. Існує ще ряд пом’якшувальних обставин, оприлюднити які на даний момент я не вважаю за необхідне, оскільки вони пов’язані з багатьма матеріалами кримінальної справи, які ще не вивчені судом», – сказав адвокат.

Він також зазначив, що за обвинувальним висновком Федорякові приписується роль співорганізатора, однак сам він вважає себе «співучасником, який виступає в ролі підсобного робітника» поряд із іншим обвинуваченим Віктором Сукачовим.

«Мій підзахисний стверджує, що сама пропозиція про виготовлення вибухових пристроїв надійшла до нього від Сукачова. При цьому всі інші активні дії з підготовки і виготовлення вибухових пристроїв велися Сукачовим», – сказав Гордєєв.

Адвокат підтвердив, що має постійне необмежене право на побачення зі своїм підзахисним, його право на захист не порушується. Він також заперечив інформацію про можливу причетність до терористичної діяльності родичів свого підзахисного, зокрема, його брата, посадовця прокуратури.

Раніше сторона обвинувачення заявила, що суд має докази причетності до скоєння вибухів усіх чотирьох обвинувачених в терактах дніпропетровців.

27 квітня 2012 року у Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у кількох містах України.
XS
SM
MD
LG