Доступність посилання

ТОП новини

«Опора»: 4 з 5 парламентських партій оприлюднили фінансові звіти


Чотири з п’яти парламентських партій оприлюднили свої фінансові звіти за 2012 рік, проте зміст і деталізація наданої інформації залишає бажати кращого, заявляє громадянська мережа «Опора».

За даними організації, партія УДАР поки що не опублікувала фінансового звіту за минулий рік, проте має намір це зробити вже в середині квітня.

Як мовиться в звіті, загальна сума доходу Партії регіонів перевищує 325 мільйонів гривень. У звіті про майно зазначено, що залишкова вартість основних коштів, малоцінних матеріальних необоротних активів і нематеріальних активів на кінець року становила майже два мільярда гривень.

Доходи ВО «Батьківщина» за 2012 рік становили близько 114,5 мільйона гривень. Крім цього, у «Батьківщині» зазначають початкову вартість основних засобів – близько 5 мільйонів гривень.

Надходження до бюджету КПУ становили 112 мільйонів гривень. КПУ не інформує про свій майновий стан.

Дохід ВО «Свобода» за минулий рік становив – 27, 3 мільйона гривень. Звіту про майно «Свобода» також не надала, заявляють в «Опорі».

Водночас, йдеться в звіті, ВО «Свобода» єдина деталізувала власні партійні витрати. Зокрема, із загальної суми в понад 25 мільйонів гривень, яку витратили в 2012 році, більшість коштів (більше ніж 23 мільйони) пішли на внесення коштів до виборчого фонду партії. Крім того, кошти витрачали на грошову заставу кандидатів у народні депутати, рекламно-інформаційні послуги, друк партійної газети, оплату праці, на внески до фондів державного обов’язкового страхування, оренду приміщень.

КПУ у 2012 році витратила 111 мільйонів гривень. Дві третини цих грошей пішли на передвиборчу кампанію. Майже у 33 мільйони обійшлося річне утримання апарату партії.

Витрати «Батьківщини» за минулий рік становили понад 112 мільйонів гривень. Утримання організації обійшлося в понад 5,5 мільйона гривень, решта грошей пішла на статутні завдання партії.

Партія регіонів у 2012 році витратила понад 315 мільйонів гривень, більшість з яких пішло на виконання статутних завдань, заявляють в «Опорі».
XS
SM
MD
LG