Доступність посилання

ТОП новини

Представництво ЄС в Україні презентувало нову програму розвитку територій


Представництво Євросоюзу в Україні презентувало у вівторок на Дніпропетровщині нову програму, спрямовану на розвиток територій, повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

За даними з прес-служби, програма «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» фінансується Європейським Союзом та впроваджується за підтримки GIZ International Services.

За попередніми даними, на реалізацію нової програми ЄС надає 31 мільйон євро.

У межах програми Євросоюз фінансуватиме конкретні проекти регіонального розвитку в українських областях. Представництво ЄС запросило регіональні органи влади подавати свої проектні заявки, які відповідали б їхнім власним пріоритетам, викладеним у їхніх стратегіях регіонального розвитку. Представництво ЄС планує невдовзі оголосити два конкурси; перший – найближчим часом.

Тематика конкурсних заявок здебільшого стосуватиметься розвитку економіки сільської місцевості. За умовами, кожен із проектів, які переможуть, має бути реалізований упродовж 18–30 місяців.

«Головна мета, яку ставлять перед собою організатори конкурсу, полягає у наданні допомоги українським органам влади в розробці та реалізації ефективної політики регіонального розвитку. Стосовно Дніпропетровщини, реалізація проектів буде спрямована на сільську місцевість», – заявив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.
XS
SM
MD
LG