Доступність посилання

ТОП новини

Від паводку Україну врятує новий циклон – віце-прем’єр Вілкул


Олександр Вілкул
Олександр Вілкул
Загрозу паводку значно пом’якшує новий циклон, який насувається на Україну, заявив під час засідання уряду віце-прем’єр Олександр Вілкул.

Таким чином, за його словами, сніг у різних регіонах України і в сусідніх державах танутиме у різний час, що дозволить уникнути найгірших наслідків.

Тим не менш, враховуючи досвід нещодавніх снігопадів, уряд має намір діяти на випередження, заявив віце-прем’єр.

«В суботу я провів селекторну нараду, де звітували про підготовку до ймовірного паводку кожного регіону. Комунальні служби працюють цілодобово. Закінчується очистка дощової каналізації та дренажних труб, очищено ситні кілометрів русел рік», – зазначив Олександр Вілкул.

Близько 70 пересувних насосних станцій передислоковано до Києва із Півдня і Сходу України, де не прогнозують підтоплення. У нас є необхідні грошові ресурси, щоб протистояти воді, зауважив Вілкул. Однак якщо цього буде мало, уряд має намір задіяти резервні фонди.

Як заявив прем’єр-міністр Микола Азаров на початку засідання уряду, сьогодні в Україні найскладніша гідрологічна ситуація склалася у Волинській, Житомирській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Вінницькій, Київській областях, при чому на Львівщині рівень води може сягнути рекордної за всі часи спостережень позначки.
XS
SM
MD
LG