Доступність посилання

ТОП новини

Влада пообіцяла не відправляти шахтарів у неоплачувані відпустки через пожежу на ТЕС


Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив у середу в Донецьку, що шахтарів державного підприємства «Селідоввугілля» не відправлятимуть у неоплачувані відпустки через те, що після пожежі Вуглегірська ТЕС припинила споживати газове вугілля, як то стверджувала Профспілка працівників вугільної промисловості України.

«Тільки що я поставив питання особисто генеральному директорові: такого він узагалі не казав. Я впевнений, що такого не може статися. Ми якраз ці питання тільки що обговорювали. Якщо люди і підуть у відпустку, то лише в оплачувану», – сказав міністр після наради з владою області та керівництвом промислових підприємств.

Посадовці випрацьовували схему перерозподілу вугілля, яке споживала електростанція – йдеться про 2 мільйони тонн на рік. За словами міністра, тепер газове вугілля будуть споживати підприємства ДТЕК, яка є енергетичним підрозділом СКМ, що належить найбагатшому підприємцеві України Рінатові Ахметову. Ціна на вугілля через це не впаде, запевнив міністр.

Ставицький додав, що всі працівники аварійної Вуглегірської ТЕС будуть перерозподілені на інші електростанції або працюватимуть над реконструкцією підприємства і не відчують скорочення заробітних плат.

29 березня в місті Світлодарську Донецької області на Вуглегірській ТЕС виникла пожежа, яка пошкодила обладнання і будівлю. Станцію зупинили. У пожежі загинула одна людина, 11 осіб шпиталізували. Теплоелектростанція виробляла 3 відсотки від загальноукраїнської кількості електроенергії.
XS
SM
MD
LG