Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані понад 50 людей загинули від нападу талібів


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
В Афганістані, за повідомленнями, не менш як 53 людини загинули в середу і ще десятки були поранені внаслідок нападу бойовиків ісламістського противладного руху «Талібан» на заході країни.

За інформацією влади провінції Фарах, бій між талібами і афганськими силовиками, який протривав сім годин, спалахнув в однойменному місті, центрі провінції, неподалік кордону з Іраном, коли група смертників підірвала вибуховий пристрій біля будівлі суду провінції.

Напад стався в час, коли там відбувався процес над 13 талібами. Нікому з підсудних не вдалося втекти.

За даними Міністерства внутрішніх справ, у бою загинули 34 цивільні мешканці, шестеро військових і четверо працівників поліції, а також усі дев’ятеро талібів-нападників. Поранені понад 90 людей, переважно цивільних.

За словами урядовців, напад стався посеред дня, коли в суді на розгляд своїх справ чекало багато людей, тому серед жертв і потерпілих так багато цивільних.

Нападники мали на собі однострої Афганської національної армії і приїхали до суду на армійській вантажівці. Відповідальність за напад узяв на себе рух «Талібан», заявивши, що ретельно готувався до нього.

Цей напад став найсмертоноснішим в Афганістані за останні більш як два роки. У грудні 2011 року в нападі на шиїтський храм загинули близько 80 людей.
XS
SM
MD
LG