Доступність посилання

ТОП новини

У Грозному в Чечні сталася пожежа на хмарочосі


Під час пожежі, 3 квітня 2013 року
Під час пожежі, 3 квітня 2013 року
У місті Грозному, центрі республіки Чечні на Північному Кавказі в Росії, в середу сталася пожежа, що охопила майже всі поверхи будівлі, за різною інформацією, 40-, 42- чи 45-поверхової.

За офіційними даними, всіх людей, які були в будівлі, встигли безпечно евакуювати.

За повідомленнями, вогонь, що спалахнув на одному з нижніх поверхів, швидко охопив один із фасадів будівлі практично на всю її висоту.

Як повідомляють, ідеться про ще не заселену житлову вежу «Олімп» у комплексі висоток «Грозний-сіті», яка є найвищою будівлею Росії поза межами московського регіону. У цьому комплексі, але в іншій його будівлі влада Чечні виділила квартиру Жерарові Депардьє.

До спроб подолати пожежу збираються долучити вертольоти. Близько 300 пожежників на майже 70 пожежних машинах не можуть нічого вдіяти з пожежею на верхніх поверхах, бо пожежна техніка здатна сягнути висоти тільки 25–27-го поверхів, у самій же не до кінця завершеній будівлі ще не довели до ладу систему автоматичного гасіння пожеж і не забезпечили її належним водопостачанням, повідомили в Міністерстві надзвичайних ситуацій Росії.

Тим часом керівник Чечні Рамзан Кадиров уже заявив, що будівлю відновлять за найсучаснішими технологіями.
XS
SM
MD
LG