Доступність посилання

ТОП новини
Депутати з більшості голосують на засіданні парламенту, яке проводять на Банковій
Депутати з більшості голосують на засіданні парламенту, яке проводять на Банковій

ДВА ПАРЛАМЕНТИ. Хроніка

Депутати з більшості проводять засідання Верховної Ради у приміщенні комітетів парламенту на вулиці Банковій. Опозиція заявила про конституційний переворот і відкрила своє засідання в будівлі парламенту.

Олег Тягнибок під час відкриття «свого» засідання опозиції в залі Верховної Ради
Олег Тягнибок під час відкриття «свого» засідання опозиції в залі Верховної Ради
04.04 12:44
Президент ознайомився з діяльністю «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України»
Джерело: http://president.gov.ua/news/27317.html
Опозиція скликає на суботу акцію протесту в Києві

У суботу, 6 квітня, в Києві опозиція планує провести акцію проти чинної влади. Про це заявив на депутатських зборах у сесійний залі Верховної Ради лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок.

За його словами, необхідно вийти всім, «щоб виступити проти влади».

«У суботу ми планували виїзд у регіони, але тепер ми закликаємо людей вийти на вулиці столиці в Києві й продемонструвати свій протест проти діючої влади», – сказав Тягнибок.

Депутати з більшості проводять засідання Верховної Ради у приміщенні комітетів парламенту на вулиці Банковій. Опозиція заявила про конституційний переворот і відкрила своє засідання в будівлі парламенту.
Виступ Єфремова, який пропонує провидити засідання ВР на Банковій:
Twitter про два парламенти і путч:

Яценюк про засідання на Банковій: ну чисто ГКЧП 90-го року

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк називає проведення засідання Верховної Ради поза будівлею парламенту як «новий ГКЧП».

За словами Яценюка, у нього «просто перед очима Янаєв замість Рибака. Ну чисто ГКЧП 90-го року».

«Вони ж пам’ятають, чим це все закінчилося – тюрмою для всіх», – сказав депутат.

За його словами, нинішні дії голови Верховної Ради Володимира Рибака мають зацікавити генеральну прокуратуру, оскільки йдеться про статтю 109 Кримінального кодексу України, тобто «про захоплення влади державною посадовою особою, що карається терміном на 10 років позбавлення волі».

В опозиції заявляють, що сьогоднішні події і дії парламентської більшості – «це пряма вказівка Януковича».

Депутати з більшості проводять засідання Верховної Ради у приміщенні комітетів парламенту на вулиці Банковій. Водночас опозиційні депутати відкрили своє засідання в будівлі парламенту.
Опозиція почала засідання в парламенті

Представники опозиції і деякі позафракційні депутати розпочали свої збори в залі засідань Верховної Ради. Про їх початок оголосив заступник голови парламенту Руслан Кошулинський, який головує на засіданні.

У залі не працюють мікрофони й електронна система, тривають виступи депутатів від різних фракцій.

Тим часом, на вулиці Банковій голова Ради Володимир Рибак оголосив про відкриття пленарного засідання парламенту, в якому беруть участь депутати від більшості. Спікер заявляє, що на цьому засіданні присутні понад 240 депутатів.

У цьому сумніваються опозиціонери, які направили на Банкову своїх представників, щоб вони могли порахувати депутатів більшості. Проте їх не пустили до залу, де відбувається засідання.
Опозиціонери хочуть порахувати, скільки депутатів прийшли на Банкову

Група депутатів з опозиційних фракцій делегована на засідання парламенту, що проходить у приміщенні комітетів Верховної Ради на вулиці Банковій. Як повідомили в прес-службі партії УДАР, про це заявив заступник керівника фракції цієї політичної сили Віталій Ковальчук.

За його словами, опозиціонери мають намір підрахувати кількість учасників зібрання.

«Ми впевнені, що там немає 244 депутатів. Тому, мало того, що таке їхнє засідання нелегітимне, Партія регіонів знову дурить людей і робить це в прямому ефірі. Адже з трансляції видно, що там не більше 180 депутатів. Це нагадує дешевий фарс, влаштований абсолютно в стилі Партії регіонів», – наголосив Ковальчук.

За повідомленням, депутати від опозиції пішли до зали, де відбуваються засідання регіоналів і комуністів, але їх не пускають. На другому поверсі приміщення стоїть група народних депутатів на чолі з регіоналом Ельбрусом Тедеєвим і блокує вхід до зали. Опозиційній депутати перебувають в приміщенні комітетів на Банковій і намагаються потрапити на засідання провладних депутатів.
Ударівці намагаються зайти до зали, де більшість проводить засідання Ради

Народні депутати фракції УДАР прийшли до будівлі на вулиці Банковій, де близько 240 депутатів більшості проводять засідання парламенту.

Як передає агентство «Інтерфакс-Україна», загалом прийшли близько десяти ударівців.

При цьому в коридорі перед зачиненими дверима холу, що веде до зали, де відбувається засідання, ударівців утримують кілька депутатів Партії регіонів.

Депутати-опозиціонери розмовляють на підвищених тонах, вимагаючи, щоб їх пропустили до зали, де депутати більшості проводять засідання парламенту.
Яценюк спростував інформацію Рибака про вихід депутатів з «Батьківщини»

Лідер опозиції Арсеній Яценюк запевнив, що оголошена спікером парламенту Володимиром Рибаком інформація про вихід з фракції «Батьківщина» депутатів не є правдивою. Він продемонстрував заяви Віталія Немілостівого, Романа Стаднійчука та Ігоря Скосара про те, що вони залишаються у фракції.

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Рибак на засіданні парламенту, яке проходить у будівлі комітетів Ради на вулиці Банковій, заявив про вихід з фракції депутатів Олега Канівця, Віталія Немілостівого, Романа Стаднійчука та Ігоря Скосара.
Акція Молодих регіонів на підтримку влади

Акція «Молодих регіонів» на підтримку влади
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00
Рибак відкрив сесію парламенту на Банковій

Парламентська більшість ухвалила рішення про проведення засідань парламенту поза будівлею Верховної Ради на вулиці Грушевського в Києві.


Таке рішення ухвалили 244 депутати на нараді парламентської більшості в четвер, яка відбувається на вулиці Банковій.

Наступним рішенням було закрити пленарне засідання вівторка і відкрити нове пленарне засідання.

Після цього присутні на зборах депутати (244) погодилися з пропозицією голови Верховної Ради України Володимира Рибака про ухвалення рішень шляхом підняття рук.

У президії перебувають голова Верховної Ради України Рибак, його перший заступник Ігор Калєтнік, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов і голова фракції Компартії Петро Симоненко.

Раніше опозиція, яка продовжує блокувати Раду, заявляла, що ухвалення рішень за межами парламенту буде конституційним переворотом і прямою підставою для імпічменту Президента. «Тільки хай підуть цим шляхом, ми радикалізуємося набагато сильніше», – сказав лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.
Депутати більшості проводять збори на Банковій

Депутати з парламентської більшості зібралися на нараду в приміщенні Верховної Ради на вулиці Банковій у Києві.

У президії перебуває голова Верховної Ради Володимир Рибак, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Тут зібралися депутати, які хочуть працювати», – сказав спікер, відкриваючи нараду. За його словами, на зборах присутні 240 народних депутатів, «і деякі ще підходять».

«Яке рішення ми ухвалимо? ... Я виконуватиму рішення більшості», – сказав спікер.

У сесійній залі Верховної Ради перебувають депутати від опозиції, які блокують трибуну.
Опозиція заявляє про спроби конституційного перевороту

Лідер опозиції Арсеній Яценюк заявив, що заяви спікера парламенту Володимира Рибака щодо можливого саморозпуску парламенту суперечать законодавству.

«Що стосується якихось там дискусій про розпуск парламенту: по-перше, треба закони читати. В жодному законі не написано, що парламент може саморозпуститися. Тому це не що інше, як вони лякають. Але ж вони своїх лякають!», – сказав він.

Яценюк вкотре наголосив, що опозиція готова до дострокових виборів. Однак рішення про них має ухвалювати саме Верховна Рада, зазначив він.

«Будь-яке рішення ухвалене не в парламентській злі і не дай Бог освячене Януковичем є спробою конституційного перевороту і є прямою підставою для імпічменту Президента. Тільки хай підуть цим шляхом, ми радикалізуємося набагато сильніше», – сказав Яценюк.

За його словами, опозиція має намір об 11:00 розпочати збори народних депутатів у сесійній залі. Раніше стало відомо, що депутати від парламентської більшості проводять збори у залі засідань в будівлі на Банковій, де розташовано комітети Верховної Ради.

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Рибак не виключив звернення до Президента України щодо розпуску парламенту. Про це він оголосив на брифінгу у Верховній Раді.

За словами Рибака, до нього звернулися близько 240 народних депутатів і «запросили на збори депутатів, щоб розглянути ситуацію, яка склалася у парламенті».

«Не знаю, які будуть пропозиції, може бути пропозиція саморозпуститися парламенту, а можливо, буде пропозиція просити Президента України, щоб він розпустив цей парламент, а можливо, ще будуть якісь варіанти», – зазначив Володимир Рибак.
Голова Верховної Ради не виключає розпуску парламенту

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак не виключає звернення до Президента України щодо розпуску парламенту. Про це він оголосив на брифінгу у Верховній Раді.

За словами Рибака, до нього звернулися близько 240 народних депутатів і «запросили на збори депутатів, щоб розглянути ситуацію, яка склалася у парламенті».

«Не знаю, які будуть пропозиції, може бути пропозиція саморозпуститися парламенту, а можливо, буде пропозиція просити Президента України, щоб він розпустив цей парламент, а можливо, ще будуть якісь варіанти», – зазначив Володимир Рибак.
Ми проведемо референдум і розпустимо цих ідіотів – регіонал Колесніченко про блокування

Депутат з фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко твердить, що проведення референдуму з питання розпуску парламенту може розв’язати проблему блокування роботи Верховної Ради. Про це він сказав у прямій відеотрансляції на сайті Радіо Свобода.

«Проведемо референдум і розпустимо цих ідіотів, які навіть не розуміють, що вони таким чином дестабілізують ситуацію в Україні», – відзначив Колесніченко.

«Клоунам, які порушуючи Кримінальний кодекс, вимагають виконання закону, треба щонайменше до лікаря звертатися», – сказав регіонал на адресу своїх колег з опозиційних фракцій.

За словами Вадима Колесніченка, законних підстав повертатися до питання про призначення виборів у Києві немає, це можна зробити лише на наступній сесії парламенту.

Опозиційні фракції Верховної Ради заблокували роботу парламенту 2 квітня – після того, як фракція Партії регіонів не підтримала призначення на 2 червня виборів столичного міського голови і депутатів Київської міської ради.

Опозиція вимагає виконати три умови: призначити дату виборів у столиці, поставити на голосування питання про скасування пенсійної реформи та недовіру уряду Миколи Азарова.
У «Батьківщині» назвали умови розблокування Верховної Ради

Умовою розблокування роботи парламенту опозиція називає розгляд трьох питань порядку денного. Ідеться про призначення виборів у Києві, відставку уряду Миколи Азарова і скасування пенсійної реформи.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Соболєв.


«Якщо розглядатимуться три ключові питання, які стоять у порядку денному, – призначення виборів у Києві, відставка уряду Азарова і скасування пенсійної реформи – парламент працюватиме», – відзначив Соболєв.

Опозиційні фракції Верховної Ради заблокували роботу парламенту 2 квітня – після того, як фракція Партії регіонів не підтримала призначення на 2 червня виборів столичного міського голови і депутатів Київської міської ради.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG