Доступність посилання

ТОП новини

Суд завтра продовжить розглядати касацію Луценка


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ оголосив перерву до завтра в розгляді другої касації на вирок екс-голові МВС Юрію Луценку. За цим вироком Луценка засудили до 2 років обмеження волі за службову недбалість при продовженні стеження в межах розслідування кримінальної справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Сьогодні в суді виступили захисники Луценка, а також засуджених колишніх співробітників Департаменту карного розшуку МВС Володимира Тарасенка і Олега Павлєнова.

Завтра, як очікується, на судовому засіданні має виступити сторона державного обвинувачення, після чого суд піде до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Виступаючи на підтримку касації, Луценко, звертаючись до суду, наголосив: «Прошу вас визнати, що ця справа не має події злочину, а відповідно, її треба закрити».

«Дуже сподіваюсь, що ваше рішення може послати хоч і дуже маленьку надію людям, що в Україні ще зберігся суд», – сказав Луценко.
Він також попросив суд оголошувати рішення без нього. «Якщо ви приймете рішення про оголошення перерви на інший день, прошу оголошувати рішення за моєю відсутністю, оскільки я просто фізично не витримую, мене возять туди-сюди, в колонію і назад», – сказав Луценко.

Фактично рішення Вищого спецсуду за цією касацією не матиме впливу на термін перебування екс-міністра в ув’язненні, оскільки вчора цей же суд залишив у силі вирок Луценкові за посадові злочини – чотири роки позбавлення волі. Таким чином, з урахуванням того, що термін відбування покарання рахується з моменту взяття під варту, Луценка буде звільнено наприкінці 2014 року.
XS
SM
MD
LG