Доступність посилання

ТОП новини

Сеул підтвердив повідомлення про передислокацію ракети КНДР


Південна Корея підтвердила інформацію про те, що Північна Корея перекинула балістичну ракету на своє східне узбережжя. Повідомлення про це надійшло через кілька годин після того, як влада КНДР заявила про остаточне схвалення військової операції проти США.

Міністр оборони Південної Кореї Кім Гван Чжин у четвер повідомив, що радіус дії ракети, за ознаками, «значний», але навряд чи вона зможе долетіти до континентальної частини США. За його словами, причини переміщення ракети невідомі, але, можливо, вона буде використана в рамках планованих навчань.

Раніше в четвер КНДР повідомила, що керівництво країни затвердило плани нанесення ядерного удару по США, хоча існують сумніви, що Пхеньян має у своєму розпорядженні такі можливості. Крім того, Північна Корея знову заявила, що війна може вибухнути в будь-який момент.

Міністр оборони США Чак Гейґел заявив, що Пентагон ставиться до цих погроз з усією серйозністю. У середу він повідомив, що найближчим часом США розмістять на тихооеканському острові Гуам систему протиракетної оборони, як запобіжний захід.

Також повідомляється, що Пхеньян вже другий день блокує доступ південнокорейських робітників до спільного промислового комплексу Кесон. У Сеулі сподіваються, що в четвер додому повернуться близько 200 співробітників з промислової зони, розташованої на території КНДР за 10 кілометрів від кордону. Одначе, за заявами офіційних осіб, на підприємстві залишаються близько 600 громадян Південної Кореї.

Є побоювання, що в разі збройного конфлікту ці працівники можуть опинитися в пастці на території КНДР. Південна Корея заявила, що може вдатися до військових дій, якщо безпека її робітників опиниться під загрозою.

Пхеньян, який обурений недавнім введенням санкцій ООН у зв'язку зі його ядерною програмою, майже щодня погрожує Південній Кореї і США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG