Доступність посилання

ТОП новини

«Виїзне засідання» Ради оскаржили в суді


Депутати з більшості голосують на засіданні на вулиці Банковій
Депутати з більшості голосують на засіданні на вулиці Банковій
Депутат із фракції «Батьківщина» Микола Катеринчук просить Вищий адміністративний суд визнати протиправним засідання парламенту 4 квітня, що відбулося поза сесійним залом. Про це повідомляє прес-служба Європейської партії, яку очолює Катеринчук.

За повідомленням, позов подали сьогодні. Катеринчук стверджує, що стаття 2 регламенту допускає проведення засідання в іншому приміщенні, але рішення про цьому має ухвалюватися самим парламентом і бути оформлене відповідним актом – постановою.

При цьому він наголошує, що рішення про перенесення місця проведення засідання ухвалили «збори депутатів» за участю представників фракцій Партії регіонів, Комуністичної партії й деяких позафракційних депутатів.

«Відтак, ніким не уповноважений суб’єкт – «збори депутатів» – взяв на себе ті повноваження, що віднесені до компетенції Верховної Ради. За подібним підходом можна провести засідання парламенту скрізь, навіть не обов’язково в Україні, й ухвалити будь-яке рішення. Таким чином, є ознаки узурпації влади», – заявляє Катеринчук.

За словами депутата, діями парламенту його позбавили можливості реалізувати своє право, як народного депутата, гарантоване Конституцією й законом «Про статус народного депутата України», а також позбавили можливості виконувати обов’язки депутата.

4 квітня більшість проводила пленарне засідання парламенту не у будівлі Верховної Ради, а в актовій залі комітету на вулиці Банковій.

На цьому засіданні ухвалили близько 20 законів. В опозиції заявляють, що в цьому засідання брали участь 182 депутати, і вимагають переголосувати в сесійній залі ухвалені закони.
XS
SM
MD
LG