Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачений в організації терактів заявив про непричетність двох підсудних у справі


Обвинувачений в організації терактів Віталій Федоряк заявив у п’ятницю про непричетність двох підсудних у справі – Лева Просвірніна та Дмитра Реви – до терористичної діяльності і вчинення вибухів у Дніпропетровську та інших містах України.

Даючи свідчення в Індустріальному районному суді Дніпропетровська, де слухається справа, Федоряк висловив подив, що на лаві підсудних опинились четверо людей, і наполягає, що до скоєння вибухів причетні тільки двоє – він і його приятель, політолог Віктор Сукачов.

Як розповів Федоряк, чотири фотороботи терористів з’явилися у ЗМІ з ініціативи самих Федоряка та Сукачова і були фіктивними – це був елемент їхньої «гри» з оперативниками.

За словами Федоряка, вони самі дали оперативникам три фотороботи, а потім ще й четвертий, щоб збити їх із пантелику. Саме так, як він вважає, у справі почали фігурувати чотири особи: оперативники повірили, що підривників четверо.

Федоряк – наразі єдиний з обвинувачених, хто повністю визнав свою провину. Віктор Сукачов визнав її частково. Лев Просвірнін та Дмитро Рева провини не визнають.

27 квітня 2012 року у Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у кількох містах України.
XS
SM
MD
LG