Доступність посилання

ТОП новини

Ніна Іванова притягла опозицію до суду через блокування парламенту (ДОКУМЕНТ)


Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк, Віталій Кличко (архівне фото)
Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк, Віталій Кличко (архівне фото)
Громадянка Віра Іванова позивається до лідерів трьох опозиційних фракцій із вимогою визнати неправомірними їхні дії щодо організації блокування роботи Верховної Ради, мовиться в повістці про виклик до суду, що, як повідомила в п’ятницю партія УДАР, надійшла на ім’я її лідера Віталія Кличка.

Як мовиться в оприлюдненій на сайті УДАРу повістці, Віталій Кличко, а також лідери «Батьківщини» Арсеній Яценюк і «Свободи» Олег Тягнибок, мають забезпечити явку своїх представників на попереднє судове засідання за адміністративним позовом до Голосіївського районного суду Києва 11 квітня або ж довести неможливість це зробити і погодитися на розгляд без їхньої присутності.

У партії УДАР у зв’язку з цим заявили, що влада продовжує використовувати суди для боротьби з політичними опонентами.

Повістка датована ще 11 березня і вочевидь стосується попередніх блокувань Верховної Ради, зокрема, через позбавлення депутатських повноважень Сергія Власенка.

Після цього Верховна Рада пропрацювала з 19 до 22 березня, але наступного сесійного тижня, з 3 квітня, опозиція поновила блокування, цього разу через те, що парламент не підтримав призначення чергових виборів мера і міської ради Києва на 2 червня.
XS
SM
MD
LG