Доступність посилання

ТОП новини

Янукович має звільнити Тимошенко – захист


Захист екс-прем’єра Юлії Тимошенко наполягає на її звільненні. Про це сьогодні заявив народний депутат, захисник Тимошенко Андрій Кожем’якін.

«Хотілося б звернутися до президента України Віктора Януковича і сказати, що не так багато часу залишилося, щоб ухвалювати рішення про вступ України до європейського співтовариства або щоб трохи наблизитися до нього. Для цього необхідно єдине – прийняти рішення особисто Януковичу випустити Тимошенко, яку сьогодні утримують у в’язниці незаконно», – сказав Кожем’якін.

За його словами, звільнення Тимошенко має стати наступним кроком після помилування екс-глави МВС Юрія Луценка. Однак захисник не уточнив, які саме юридичні механізми можуть бути застосовані для звільнення екс-прем’єра.
Кожем’якін нагадав, що захист наполягає на повній реабілітації Тимошенко як людини, яка не скоювала злочинів.

Юлія Тимошенко відбуває 7-річне ув’язнення у справі про розтрату державних коштів під час підписання в 2009 році газових контрактів з Росією. На початку цього року генпрокуратура заявила, що екс-прем’єр є також підозрюваною в справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Вчора президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
XS
SM
MD
LG