Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко може бути доставлена до суду в Харкові – прокурор


Колишній прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко 12 квітня може бути доставлена на засідання харківського суду, який розглядає справу про зловживання компанії ЄЕСУ. Про це заявив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, відповідаючи на запитання кореспондента газети «Слобідський край», повідомляє прокуратура Харківської області.

«На мою думку, вона повинна з’явитися до суду, інакше суд уже більше року не може розпочати слухання справи по суті, адже за відсутності підсудної особи, така процедура не передбачена чинним законодавством», – заявив Тюрін.

За його словами, «штучне затягування» цієї кримінальної справи з боку Юлії Тимошенко є безпрецедентним. «Тим паче, що сьогодні вона вже заявляє про своє бажання брати участь у судових засіданнях, зокрема, в допиті свідка Гайдука у справі організації вбивства Євгена Щербаня. Тому я вважаю, що в участі у засіданні Київського райсуду в Харкові вона має бути зацікавленою не менше, зокрема і в тому, щоб суд почув її аргументи», – заявляє прокурор.

За його словами, «адвокати Юлії Тимошенко на сьогодні лише поширюють неправдиву інформацію про неіснуюче рішення Верховного суду України щодо начебто закриття кримінальних справ проти своєї підзахисної».

Тюрін також зазначив, що у сторони держобвинувачення за подальшої відсутності волі підсудної відповідати, згідно з вимогами закону, за інкриміновані злочини, або ж доводити свою непричетність, завжди є право заявити клопотання про її примусову доставку.

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що 12 квітня Юлію Тимошенко доставлять на засідання Київського районного суду Харкова у справі ЄЕСУ.

Водночас керівник Качанівської колонії Ігор Колпащиков уникнув відповіді на запитання стосовно планів пенітенціарної служби щодо етапування Тимошенко з лікарні «Укрзалізниці» до судової зали.

На 12 квітня в Харкові запланована акція «Вставай, Україно!», після чого лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко й Олег Тягнибок планують прийти на засідання в справі ЄЕСУ.
XS
SM
MD
LG